Ботокс и филъри

БОТОКС :  Ботулиновият токсин се синтезира от специфичен вид бактерии.Инжектирането му в нищожни количества в мускултурата предизвиква нейната ралаксация и води до изглаждане на надлежащата кожа.Само с няколко безболезни убождания се постига лифтинг на лицето и шията за период от шест месеца. След  инжектиране на мускула, първите  резултати се виждат най – рано след 48 часа, а пълният ефект е видим след 2 седмици.
Как точно Ботокса деактивира  мускулите ?
Ботокса спира освобождаването на ацетилхолин /вещество което дава нервната проводимост/ точно на мястото където се съединява нерва с мускула и в резултат на това мускулът не получава съобщение от нерва да контрахира.
Препоръчително е до 6 часа след третирането да не се стои с наведена глава и още по-малко тялото да е в легнало положение.
Зона на третиране : областта на челото и около очите.

filler-botox-general

ФИЛИНГ :  Уникална процедура за подмладяване чрез попълване на бръчки и уголемяване на устни чрез инжектиране на хиалуронова киселина.Инжекциите са напълно  безвредни, а ефектът им е моментален.При бръчките резултатът трае година , а при устните – шест месеца.Освен, че се постига изчезването на бръчките, инжектирането на хиалуронова киселина води до засилване на  хидратацията, уплътняване на собствения колаген и еластин, и дори след резорбацията на филъра бръчките изглеждат видимо по- малки.
Зона на третиране:  Уголемяване на устни, попълване на назолабиална и гневна бръчка, зона очи.
Филър с хиалуронова киселина  около  очи може да се постави само ако има  ясно изразени  дълбоки линии. Ако те са повърхностни, добри резултати ще се получат, чрез лифтинг/

МЕЗОТЕРАПИЯ НА ЛИЦЕ :  Инжектират се различни „коктейли”,  витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и др.Инжектирането на продуктите става ръчно или със специални пистолети.Прилага се в областта на лицето и шията.Възстановяват се контурите на лицето и кожата се подхранва в дълбочина.
Зона на третиране :  лице и шия


КАКВИ СА НЕЖЕЛАНИТЕ ЕФЕКТИ ? 
Основният нежелан ефект  е че, на местата на убожданията могат – макар и рядко да се появят малки синини /изчезват за околo седмица/. Задължително е 2 дни преди и след терапията пациента да не приема  АСПИРИН , за  да не се засилва  склонността  на кожата .